S.V. de Flint combineert Limburgse gezelligheid met hoogwaardige schietsportactiviteiten in onze eigen accommodatie met tien 50 meter schietbanen vlakbij de A73 in Belfeld, een paar kilometer onder Venlo. In onze accommodatie kunnen een groot aantal schietsport-disciplines worden beoefend. Ook worden er regelmatig grotere (nationale) competities en andere evenementen georganiseerd.

HISTORIE
Opgericht in 1977 schoot men aanvankelijk alleen met het luchtgeweer en luchtpistool, gebruikmakend van de faciliteiten van café Van Dijk aan de Schoolstraat te Belfeld. Deze werd in 1988 hernoemd naar café de Meule waar in eigen beheer een nieuwe 25 meter schietaccommodatie met 5 schietbanen gebouwd. De kennis en ervaring binnen de vereniging was hierdoor al behoorlijk en door de groei van de vereniging besloot men in 2000 tot de bouw van een geheel eigen accommodatie met tien 50 meter schietbanen. Dankzij de steun en betrokkenheid van allen kon de vereniging in 2004 een nieuwe en zeer kosten-bewust gerealiseerde accommodatie in gebruik nemen.

SPORTSCHIETEN
Sportschieten is een sport die geschikt is voor iedereen en voor iedere leeftijd. U zult het zien zodra u bij ons binnenloopt! Het sportschieten wordt in Nederland momenteel beoefend door zo'n 42.000 bij de KNSA geregistreerde mannelijke én vrouwelijke perfectionisten die niets willen missen in de leeftijdscategorie van circa 9 tot 90 jaar.